Monolog #16

Salam ramadhan readers!

Aku rasa kali ni ramadhan cepat sangat. Ibarat macam tutup mata pastu bukak tup tup dah nak masuk fasa 3.

Hari ni ada idea nak menulis. Tapi nak mintak maaf dulu sebab setiap kali tulis sume dah jadi skema serius semacam. Sume kegilaan kenakalan dah all out masa zaman study. Maaf la. Selamat hari raya 😅.

Baru je tadi aku hadapi satu situasi yang buat aku fikir yang manusia keep asking to understand them, but they themselves never try to feel others shoes. Aku pun pernah hadapi situasi yang mana aku question surrounding untuk faham aku. Banyak kali tapi takdelah aku say it out loud. Tapi bila aku sampai satu tahap, aku dah start boleh fikir the other side bila macam macam soklan muncul dalam  kepala. Aku dah boleh imagine apa yang berlaku and dalam masa sama aku boleh neutral kan semua thought aku.

Point aku, yes bila rasa nak marah itu ini. Memang tak boleh nak cool down, semua benda keluar and we tend to hurt people with our words. The worst, it might be poison to someone else. So? Bila tak mampu nak cakap benda elok, lagi baik diam dari bersuara. 

Disclaimer : depends pada situations. Fikir baik buruk. Dah boleh fikir dengan baik. Kan?

Regards,
Ziela

Nota: nak letak gambar. Tapi tak jumpa cara nak insert mcm mana. Otteke?😭


Comments

Popular posts from this blog

Awan

Priority