Posts

Monolog #16

Salam ramadhan readers!
Aku rasa kali ni ramadhan cepat sangat. Ibarat macam tutup mata pastu bukak tup tup dah nak masuk fasa 3.
Hari ni ada idea nak menulis. Tapi nak mintak maaf dulu sebab setiap kali tulis sume dah jadi skema serius semacam. Sume kegilaan kenakalan dah all out masa zaman study. Maaf la. Selamat hari raya 😅.
Baru je tadi aku hadapi satu situasi yang buat aku fikir yang manusia keep asking to understand them, but they themselves never try to feel others shoes. Aku pun pernah hadapi situasi yang mana aku question surrounding untuk faham aku. Banyak kali tapi takdelah aku say it out loud. Tapi bila aku sampai satu tahap, aku dah start boleh fikir the other side bila macam macam soklan muncul dalam  kepala. Aku dah boleh imagine apa yang berlaku and dalam masa sama aku boleh neutral kan semua thought aku.
Point aku, yes bila rasa nak marah itu ini. Memang tak boleh nak cool down, semua benda keluar and we tend to hurt people with our words. The worst, it might be poison t…

Monolog #15

Pernah rasa nak lari  Tapi tak tahu kemana Pernah rasa nak sapa Tapi tak tahu pada siapa Pernah rasa penat Tapi tak tahu sebab apa
Pernah rasa nak up daily status Di twitter, tumblr? Not comfortable  Di Facebook, insta? Terlalu ramai orang Wassap?weechat? Kenalan rapat. But i prefer to stay hidden

Rasa comfortable
Pernah kau rasa?
Then? Disini sajalah yang selesa. Without any expectation.

1.31 AM
Cant sleep










Book two

Image
Tersuka dunia puisi. Poetry.Buku ni tak baca habis lagi. Baru sampai 50 muka surat
Sharing my favourite line from this book.


Monolog #14

Image
Masa keluar dari candi borobudur, tetiba semua orang berpecah. 10 orang. Jalan kuar amatlah panjang, dengan ratusan orang berjual beli, macam takde kesudahan. Macam menarik nak tengok tengok jual ape. Tapi suasana yang crowded, panas mematikan semua keinginan. Pusing belakang dah tak nampak sapesape.  Banyak benda tiba tiba melintas kat kepala. Peratusan sesat? Tak jumpa balik budakbudak ni macam mana. Call? Tak beli no kat sini.Sayup jauh ke depan nampak macam opah. Aku kejar opah dengan confident. Nasib baik tak salah orang. Opah jalan mcm nak terbang lajunye. Tak padan dengan sakit kaki 😅Sampai je kat hujung jalan. Blur kejap. Tak tahu nak p mana sebab area parking luas. Jalan menonong cari parking c, alhamdulillah jumpa. We did it, well done! Rasa macam detektif dah ni.

It's me

Image
Lama dah tak menaip kat sini.How are you? Kabaran waras?
*insert smile emoticon*
Nak cerita pasal apa ye?
Hmm I have lost desire to share anything.
Till then, Ziela

Hey mabul

Image
Januari 2017 hampir menutup tirai. Betapa lajunya masa sampai sebulan rasa macam seminggu.Azam 2017? Untuk mencari diri sendiri yang telah hanyut entah ke mana. Berazam untuk lihat dunia, bukak mata, bagi fikiran terbuka dengan luas.Doakan ye.Here are photos compilation from mabul's trip. There are a few intresting moments I would like to share, but im too sleepy right now. Note : I have made some videos, you can check at my ig, if you could find la*maaf, sis skema sikit sebab dah pukul doblas. Timing tido *emoticon nangis sambil senyum
Kind regards,Ziela

Monolog #13

Image
Salam Maulidur Rasul
cuti hari isnin sempena malidur rasul (ahad) . alhamdulillah aku rasa much better. alhamdulillah. alhamdulillah.syukur pada Tuhan yang maha pemurah dan penyayang.
2  hari aku terbaring dekat katil. my body getting weaker and its cant keep it up with my reckless act. i have receive the lesson. rasa menzalimi badan sendiri. sebab? sebab tidur lewat selama 2 minggu , dan rasakan akibatnya.
pray for me. to be stronger, positive and calm

.