Posts

Wind of change

Image
Why to find the meaning of life has been changed to she turned her cant’s into cans and her dreams into plans. If Allah wills. I have been thinking to change this for a while. I had change in mind. To keep finding the meaning of life has made me lost in direction. It was a dark mossy forest. I have nowhere to go, I kept lost in searching for something that I never knew. It is complicated to describe in words but yeahh forget it.Time has moving fast as its pleased. Soon 2017 will close its chapters. Be happy in whatever decision you choose. Have a faith :)

Thailand, october 2017.

Awkward

Image
Segalanya bermula dengan rasa pelik. Stuffy. Rasa tak selesa. So aku decide to break the moment dengan menaip.
Hari ni maal hijrah. Roomates semua ada hal masing masing. Tinggal aku dan housemate sorang lagi yang dah tido dalam bilik dia. Aku? Sedang mengemas rumah. Kerajinan tetiba baru datang.
Rasa pelik? Ye. Baru lepas discussion satu trip yang bakal datang. Member tak berapa ok, reply ala kadar. Buat aku rasa pelik dan tak selesa. Rupanya ada masalah dengan screen telefon. Oh ok.
Sudah lama tidak merasa "me time". Duduk berseorangan. Banyak benda datang dalam kepala minta difikir. Terutamanya topik yang sentiasa ditanya kepada diri sendiri akan tujuan hidup. Adakah hidup yang aku lalui sekarang, melalui laluan yang betul? Adakah aku mengerjakannya secara ala kadar? Mencari jawapan yang terus berputar.




Hai ya ya ya

Image
Holla, lama sudah tidak muncul di ruangan ni. Kabaran waras? Aku macam biasa. Sihat sihat alhamdulillah.
Rasa happy 149 percent sebab aku dah discover a few function apps blogtouch ni. Maca dulu kan ak pernah bagitau yang aku tak leh upload gambar kan kat sini. Rupanya aku ada disable satu function ni. Thats why aku tak leh upload gambar. Walawehh.
Sebab kechiwaaa tak dapat upload gambar, tahap penulisan aku kat sini merosot. So berita baik la ni. Lepas ni rajin la sikit menulis. Nak jugak aku momentkan pengalaman pengalaman yang aku lalui eeewahh pengalaman sangat.
Ok stay stuned 🌹

Regards, Ziela

Monolog #16

Salam ramadhan readers!
Aku rasa kali ni ramadhan cepat sangat. Ibarat macam tutup mata pastu bukak tup tup dah nak masuk fasa 3.
Hari ni ada idea nak menulis. Tapi nak mintak maaf dulu sebab setiap kali tulis sume dah jadi skema serius semacam. Sume kegilaan kenakalan dah all out masa zaman study. Maaf la. Selamat hari raya 😅.
Baru je tadi aku hadapi satu situasi yang buat aku fikir yang manusia keep asking to understand them, but they themselves never try to feel others shoes. Aku pun pernah hadapi situasi yang mana aku question surrounding untuk faham aku. Banyak kali tapi takdelah aku say it out loud. Tapi bila aku sampai satu tahap, aku dah start boleh fikir the other side bila macam macam soklan muncul dalam  kepala. Aku dah boleh imagine apa yang berlaku and dalam masa sama aku boleh neutral kan semua thought aku.
Point aku, yes bila rasa nak marah itu ini. Memang tak boleh nak cool down, semua benda keluar and we tend to hurt people with our words. The worst, it might be poison t…

Monolog #15

Pernah rasa nak lari  Tapi tak tahu kemana Pernah rasa nak sapa Tapi tak tahu pada siapa Pernah rasa penat Tapi tak tahu sebab apa
Pernah rasa nak up daily status Di twitter, tumblr? Not comfortable  Di Facebook, insta? Terlalu ramai orang Wassap?weechat? Kenalan rapat. But i prefer to stay hidden

Rasa comfortable
Pernah kau rasa?
Then? Disini sajalah yang selesa. Without any expectation.

1.31 AM
Cant sleep










Book two

Image
Tersuka dunia puisi. Poetry.Buku ni tak baca habis lagi. Baru sampai 50 muka surat
Sharing my favourite line from this book.


Monolog #14

Image
Masa keluar dari candi borobudur, tetiba semua orang berpecah. 10 orang. Jalan kuar amatlah panjang, dengan ratusan orang berjual beli, macam takde kesudahan. Macam menarik nak tengok tengok jual ape. Tapi suasana yang crowded, panas mematikan semua keinginan. Pusing belakang dah tak nampak sapesape.  Banyak benda tiba tiba melintas kat kepala. Peratusan sesat? Tak jumpa balik budakbudak ni macam mana. Call? Tak beli no kat sini.Sayup jauh ke depan nampak macam opah. Aku kejar opah dengan confident. Nasib baik tak salah orang. Opah jalan mcm nak terbang lajunye. Tak padan dengan sakit kaki 😅Sampai je kat hujung jalan. Blur kejap. Tak tahu nak p mana sebab area parking luas. Jalan menonong cari parking c, alhamdulillah jumpa. We did it, well done! Rasa macam detektif dah ni.